HACCP készítés

HACCP készítés a vendéglátásban

HACCP készítés során cégünk elkötelezett célja, az Ön vállalkozásának megismerése, az egység egyéni igényeinek feltérképezése.

Hiszen csak ezután adhatunk át Önnek egy olyan jól működő rendszert, melyet használva értéket adhat szolgáltatása minőségéhez.

Munkánk minden esetben a vendéglátó egység helyszíni vizsgálatával kezdődik, mely során egy átfogó képet adunk Önnek vállalkozása jelenlegi állapotáról. Amennyiben még nem rendelkezik a HACCP készítéshez szakhatósági engedélyekkel, cégünk természetesen ezek beszerzésében is segítséget nyújt az Ön számára.

Mivel a HACCP egy olyan rendszer melyet a vendéglátó egység munkatársai működtetnek, rendkívül fontos feladatunk a személyi feltételek meglétének ellenőrzése. Az egység szolgáltatásának minősége megegyezik alkalmazottainak felelősségvállalásával. Ezért elengedhetetlen lépés a HACCP készítés során a munkafolyamat elemzés elvégzése.

Lényeges pont a vendéglátó egység számára egyénileg kidolgozott rendszer, írásban történő lefektetése, hogy alkalmazása ne jelentsen problémát. Ezért folyamatábrában feltérképezzük és dokumentáljuk, hogy a különböző fázisokban mik azok a munkafolyamatok, amelyek szükségesek a sikeres működéséhez.

A HACCP készítés utolsó lépése a módszer tényleges bevezetése, melyhez cégünk gyakorlati tanácsokkal szolgál. Mivel a HACCP rendszer nem választható, hanem kötelezően betartandó módszer, célunk ügyfeleink tájékoztatása arról, hogy mik az elfogadható normák, mik a hatályos szabályok, rendeletek, amelyeket be kell tartani.

Egy vendéglátó egység működtetésekor is végezzük úgy tevékenységünket, mintha otthon a családunkkal lennénk. Ügyeljünk munkánkra, hiszen tevékenységünk során azokkal a dolgokkal kerülünk közvetlen kapcsolatba, amikből később az a termék lesz, amiért vendégeink újra és újra bennünket választanak.

HACCP készítés az élelmiszer kereskedelemben

Biztonság és higiénia - a sikeres élelmiszer kereskedelmi gyakorlat elengedhetetlen feltételei.

Az ehhez szükséges HACCP készítés első lépése az élelmiszer kereskedelmi egységben, az élelmiszer boltban forgalmazott termékcsoportok feltérképezése. Ez azért fontos, mert a különböző élelmiszerek különböző bánásmódot igényelnek.

Ezután részletes termékleírást készítünk, szabályokat hozunk a csomagolás, tárolás, raktározás, értékesítés módjáról. A HACCP készítés során megállapítjuk a kritikus szabályozási pontokat, (az úgynevezett CCP-ket), meghatározzuk, hogy a különböző munkakörökben dolgozó alkalmazottaknak mi a feladata.

Dokumentálásra kerül az áruátvétel, a minőségi- mennyiségi ellenőrzés, a szakosított kihelyezés, a külön hűtőtér szükségessége, a maghőmérséklet mérés. Mindezek az élelmiszer biztonságot alapvetően meghatározó intézkedések. Az élelmiszer higiéniával alapvető eleme a tisztaság fenntartása. Mi meghatározzuk a takarítás folyamatát, segítünk Önnek egy jobb takarítási terv elkészítésében.

A HACCP készítés befejezéseképpen minderről írásos anyag készül. A vezetendő dokumentációk gyakorlati alkalmazásában is segítséget nyújtunk, hiszen ezek azok a pillérek, melyekre bármikor támaszkodhat, ha esetlegesen nem várt körülmény merül fel vállalkozása működtetése során.

Kérjen ajánlatot »

Haccp Info
Hívja most
HACCP

HACCP készítés

gyorsan, olcsón,
garanciával


Kérjen ajánlatot »


kezfertotlenito-adagolo.jpg


Kézfertőtlenítő adagoló »